Menu Sluiten

De Vorlesebühne - wat is dat?

korte vreemde verhalen + muziek

De Vorlesebühne presenteert: ruim vier schrijvers en een muzikale act.

absurd thema

Bij elke voorstelling van de Vorlesebühne zijn tekst en muziek met elkaar verweven rond een absurd thema. 

Bijzondere locaties

Elke twee maanden speelt de Vorlesebühne een nieuwe voorstelling in Molen de Ster in Utrecht. Ook reizen we graag naar andere locaties.

Kort vreemd diner

Voorafgaand aan de voorstellingen in Molen de Ster genieten schrijvers, muzikanten en publiek samen van een verrassend driegangendiner. Eet je mee?

ingrediënten op een rijtje

Elke editie van de Vorlesebühne draait om een absurd thema, zoals Sorry, maar u plakt, Het plezier van het klem zitten of Het goede brengen van slecht nieuws. In een speelse sfeer waarin vleugjes improvisatie mogelijk zijn, laten vier schrijvers, een band (en een kok) zich door dit thema inspireren. 

Aan een voorstelling doen zo’n vier a vijf bekende of onbekende schrijvers mee. Ze lezen eigen werk, maar lezen ook gezamenlijk geschreven dialogen of briefwisselingen voor en bedenken theatrale vormen.

Zie hier welke schrijvers al eerder hebben opgetreden.

Bij elke voorstelling is er muziek: van een eenmansband tot een mondharpist, van zangkoren tot free jazz. De muziek is verweven met de teksten en het thema van die avond.

Zie hier welke muzikanten eerder hebben opgetreden.

Het thema, de teksten en de muziek worden aan elkaar geknoopt door de componist van de voorstelling. Volgens een geheim procedé componeert hij of zij zo avondvullend voorleestheater. Vaak is dit artistiek leider Bernhard Christiansen, soms ook Mariska Susebeek.

Op het open podium kan je maximaal 3 minuten zelf geschreven kort proza te laten horen. Ook zien we het als mogelijkheid om nieuwe talenten voor de Vorlesebühne te ontdekken. Meld je van tevoren aan via vorlesebuhne@gmail.com.

Elke twee maanden speelt de Vorlesebühne in Molen de Ster. Voorafgaand aan deze voorstellingen kan je genieten van een heerlijk verrassend driegangendiner.

De Vorlesebühne